انواع ثبت شرکت در ترکیه
انواع ثبت شرکت در ترکیه اندکی متفاوت تر از ایران است. در ترکیه انواعی از شرکت ها وجود دارند که تابع قانون تجارت این کشور نبوده و فاقد شخصیت حقوقی اند که این نوع از شرکت ها اساسا” موضوع این نوشتار نیستند. ولی انواع شرکت هایی که تابع قانون تجارت ترکیه هستند کم و بیش همانند ایران می باشند.
به نظر می رسد که شرکت نسبی به عنوان نوعی شرکت ، مخصوص ایران است زیرا در ترکیه نیز همانند کشورهای اروپایی این نوع شرکت وجود ندارد. ازآنجا که معمولا %90 شرکت هایی که ایرانیان در ترکیه تأسیس می نمایند شرکت هایی با مسئولیت محدود می باشد لذا دراینجا بدون شرح جزئیات ، فقط اشاره ای اجمالی به رایج ترین انواع ثبت شرکت ها می نماییم.
1.ثبت شرکت در ترکیه در مناطق آزاد تجاری:
ثبت شرکت در مناطق آزاد تجاری ترکیه شامل شرکت های صنعتی میباشد که شما در آن شهرک ها می توانید زمین به قیمت مناسب خریداری کنید و تسهیلات خوبی را از دولت جهت ساخت سوله دریافت کنید و برای استخدام کارمند و کارگر تسهیلات ویژه دریافت نمائید خصوصا” برای مقوله بیمه و از معافیت های مالیاتی برخوردار شوید. ولی لازم به ذکر است که این روش ثبت شرکت در ترکیه تنها برای امور تولیدی و صادراتی می باشد که شما باید یک کالا تولید نمائید و برای صادرات به اسم کشور ترکیه از دولت تسهیلات دریافت می کنید.
2. ثبت شرکت در ترکیه – مناطق اروپایی :
دراین ثبت (ثبت شرکت در ترکیه ) شما یک شرکت بازرگانی ثبت می نمائید که با آن مجاز به هر نوع فعالیت قانونی در کشور ترکیه می شوید. افتتاح حساب بانکی هم از دیگر امکانات ثبت شرکت در ترکیه می باشد. بابت اقامت هم نگران نباشید چرا که به واسطۀ ثبت و استخدام دو نفر کارمند و بیمه نمودن آنها می توانید از مزایای اخذ اقامت بهره مند شوید. البته پرداخت صحیح و به موقع مالیت را نادیده نگیرید.
2-1. شرکت با مسئولیت محدود:
شرکت با مسئولیت محدود در ترکیه حداقل با دو و حداکثر با 50 شریک قابل ثبت است ( البته طبق قانون جدید شرکت با مسئولیت محدود حتی با یک سهامدار نیز قابل ثبت است ) و مسئولیت هریک از سهامداران در مورد بدهی های شرکت محدود به مبلغ سرمایه گذاری شده در شرکت می باشد .به زبان ساده تر در صورتی که شرکت ورشکسته شود و نتواند جوابگوی طلبکاران باشد تنها سرمایه سهامداران از بین می رود و طلبکاران نمی توانند باقیمانده مطالبات خود را از اموال شرکای شرکت مطالبه کنند.حداقل سرمایه برای تأسیس شرکت با مسئولیت محدود 50.000 لیر ترکیه می باشد و هرنوع تغییر و انتقال سهم الشرکه شرکا باید در دفترخانه رسمی انجام شود.
دستمزد دریافت شده از مشتری جهت اخذ این نوع اقامت 1.700 دلار بوده که کل هزینه انجام شده توسط ما 900 دلار می باشد.
◄مدارک لازم جهت ثبت شرکت با مسئولیت محدود در ترکیه:
– اصل پاسپورت هریک از شرکاء با اعتبار بیشتر (از 6 ماه )
– دو قطعه عکس ( رنگی – زمینه روشن)
– چند اسم انتخابی برای شرکت
– زمینه فعالیت شرکت
– تعیین درصد سهام هریک از شرکاء در شرکت
– تعیین مدیر شرکت (یکی از شرکاء)
– تعیین آدرس دفتر شرکت در ترکیه
– دادن وکالت به شخص تعیین شده از دفتر راهبردی برای ثبت شرکت
– حداقل سرمایه 50.000 لیر ترکیه
– هزینه حسابدار که باید به طور مرتب هر ماه 1.000 لیر به ایشان پراخت شود.
2-2. شرکت سهامی (با مسئولیت نامحدود ):
تأسیس این نوع شرکت نیازمند حداقل 5 شخص حقیقی و یا حقوقی است. شرکاء در قبال دیون و قروض شرکت به اندازه سهم ایشان مسئولند.
در شرکت های سهامی سرمایه باید به قسمت های مساوی تقسیم شده باشد و هر یک از اجزاء تقسیم را سهم گویند. شرکاء لازم نیست که هر یک فقط یک سهم داشته باشند بلکه هر شریک می تواند به هر مقدار که بخواهد سهم بخرد.
براساس قانون تجارت ترکیه جلسات مجمع عمومی باید با حضور نمایندگانی از وزارت بازرگانی ترکیه برگزار شود.
شرکت های سهامی به دو نوع تقسیم می شود:
شرکت سهامی خاص : شرکت هایی هستند که تعداد سهامداران آن نیز 250 نفر می باشند.
شرکت سهامی عام : شرکت هایی هستند که تعداد سهامداران آن بیش از 250 نفر می باشند.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت با مسئولیت نامحدود در ترکیه:
– اصل پاسپورت هریک از شرکاء با اعتبار بیشتر (از 6 ماه)
– دو قطعه عکس ( رنگی – زمینه روشن)
– چند اسم انتخابی برای شرکت
– زمینه فعالیت شرکت
– تعیین درصد سهام هریک از شرکاء در شرکت
– تعیین مدیر شرکت (یکی از شرکاء)
– تعیین آدرس دفتر شرکت در ترکیه
– دادن وکالت به شخص تعیین شده از دفتر راهبردی برای ثبت شرکت
– حداقل سرمایه 300.000 لیر ترکیه
– هزینه حسابدار که باید به طور مرتب هر ماه 1.000 لیر به ایشان پراخت شود.
دستمزد دریافت شده از مشتری جهت اخذ این نوع اقامت 2.500 دلار بوده که کل هزینه انجام شده توسط ما 1.200 دلار می باشد.
3. شرکت تضامنی :
شرکتی است که تحت اسم مخصوصی بین دو یا چند شخص حقیقی با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود و اگر دارایی شرکت برای تأییدیه تمام قروض شرکت ها کافی نباشد هریک از شرکاء مسئول پرداخت تمام قروض می باشند.
4. شرکت مختلط :
در این نوع شرکت یک یا چند نفر شریک ، ضامن تمام دیون و دارای سهم الشرکه می باشند و دیگر شرکاء در مقابل دیون شرکت فقط نسبت به سرمایه خود در شرکت مسئولیت دارند. اشخاص حقوقی نمی توانند جزو شرکاء ضامن باشند.
مقبولترین و بیشترین انواع شرکت که در ترکیه ترجیح داده می شود به ترتیب : شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص می باشد.
5. موسسات مالی ( صرافی ) :
تأسیس این گونه موسسات مالی در قالب یک شرکت سهامی ممکن می باشد. لیکن تأسیس این نوع مؤسسات مستلزم اخذ مجوز از سازمان های مربوطه است که این سازمان ها فعلا مجوز صادر نمی کنند.
با این وجود تأسیس این گونه مؤسسات مالی با راه کار ویژه ای و به صورتی کاملا قانونی مقدور است که در صورت مراجعه دوستان متقاضی همکاری لازم به عمل خواهد آمد.